Strategische personeelsplanning in 6 stappen
Van Human Resources naar Human Capital

Met het boek ‘Strategische Personeelsplanning in zes stappen’ maak je de weg vrij om strategische personeelsplanning met succes in jouw organisatie te implementeren.

Uit onderzoek (bron: RAET HR Benchmark 2016, onderzoek onder 506 HR-managers, 117 bestuurders en 1146 medewerkers) blijkt dat HR-managers strategische personeelsplanning als belangrijkste prioriteit zien. Tegelijkertijd maken HR-managers én bestuurders zich grote zorgen over de competenties van hun medewerkers, interne mobiliteit, interne informatievoorziening en leiderschapsontwikkeling.

Het boek ‘Strategische Personeelsplanning in 6 stappen. Van human resources naar human capital’, helpt HR-managers om die zorgen te adresseren en om te zetten naar concrete acties.

Human Capital Roadmap

Het boek laat zien hoe de ‘War for talent’ kan veranderen in een ‘War with talent’. De manier om gericht talent binnen te halen en het talent dat al in huis is beter in te zetten. Met als resultaat meer werkplezier, lagere kosten en betere bedrijfsresultaten, die bovendien toekomstbestendig zijn.

Het boek bevat een grondige theoretische basis, maar gaat een stap verder dan de gangbare boeken over dit onderwerp. Het laat op toegankelijke wijze zien met welke zes stappen je strategische personeelsplanning handen en voeten geeft. Variërend van omgaan met de nieuwe mix aan medewerkers (van generatie X tot Z) tot het benoemen van kritische rollen binnen je bedrijf en het verkennen van toekomstscenario’s. Dit is de Human Capital Roadmap.

Bestel het boek bij Managementboek.nl en bol.com

Strategische Personeelsplanning in 6 stappen

‘Het boek kent veel focus op strategie en Monique weet dit helder uit te werken. De grootste waarde zie ik vooral in de samenloop met leiderschap en cultuur. Juist op dit thema is het boek onderscheidend en aanvullend van aard’.

Dr. Gerard EversOud-hoogleraar Human Capital Valuation, Tilburg University

‘Als je strategische personeelsplanning nog liever wat voor je uit wilt schuiven, kun je dit boek beter niet lezen. Het overtuigt, je kunt er niet meer omheen en het is zo praktisch en pragmatisch dat verder uitstel geen optie meer is’.

Jan HoltlandManager HRM van de Kamer van Koophandel

Download hier de inhoudsopgave

Strategische Personeelsplanning in 6 stappen

Download alvast H1 en H2

Strategische Personeelsplanning in 6 stappen

Marjo & Monique

Marjo en Monique